Op geitenwollensokken de isolatie in…

Dag 1

Goedemorgen,

ik ben stout geweest! Uit pure egoïsme ben ik op visite naar mijn petekind en mijn vriendin gegaan… “Nou en?”, hoor ik jullie denken? Zijn toch maar drie personen! Is het kind jonger dan 13? Twee mensen mag wel! Niks aan de hand! Stel je niet aan, meid!

Het ding is… ze wonen vlak bij Bremen! Duitsland! Sinds afgelopen week een code oranje gebied

Dus – bij deze mijn excuses aan de rest van de mensheid! Ik ben er een! Ik ben een van die mensen! Ik ben de reden, waarom de rest van de mensen zo veel lijden moet doorstaan! En alleen omdat mijn peetzoontje zijn twede verjaardag ging vieren! Ik liet me verleiden door mijn liefde voor hem…

Erger nog! Ik ben vrijwillig viertien dagen lang in isolatie in Duitsland gegaan in plaats van om me te laten testen! Omdat ik zonder enkele symptomen in een risicogebied buiten Duitsland leef en werk… ook dit spijt me erg!

En dat is niet de enige misdaad die ik heb begaan! Ik ben een van de asocialen die om psychiologische redenen geen masker op kunnen… ik bedoel, ik zou me toch zelf aan kunnen leren om er wel een te dragen! Gewoon de paniekaanvallen negeren! Niet uit huis gaan! Mijn boodschappen laten bezorgen! Nee – ik ben dus zo recalcitrant en asociaal dat ik de behoefde heb om mijn vrienden te willen zien… zonder masker winkels binnen loop! Het spijt me dat ik jullie zo veel pijn veroorzaak!

Sinds gisteren ben ik weer terug uit het risicogebied Duitsland – terug in het risicogebied Nederland! En zit weer tien dagen in isolatie. Terecht, vind ik! Het is een passende straf voor mijn roekeloze acties!

Nu zit ik hier achter mijn computer. Het eerste kopje koffie staat naast me op mijn bureau. De boodschappen voor tien dagen zijn deels gedaan (wees niet bang, die heb ik in Duitsland gedaan!), deels online besteld. Mijn tabak is bijna op.

Wat ga ik doen met al mijn vrije tijd? Nou, mijn blog schrijven, dacht ik zo. Muziek maken. Lezen. Series kijken. Uit het raam naar mijn tuintje staren… “to do” lijstjes bedenken…

Isolatie of quarantaine?

Vanochtend lag ik op bed en dacht zo – wat is eigenlijk nou echt het verschil tussen de woorden quarantaine en isolatie?

Ik dacht altijd, dat je in quarantaine moet gaan, als je een besmettelijke ziekte hebt. Cholera of zo. Heb gehoord dat die best wel ernstig is. Dus, om je medemensen te beschermen moet je geen contact hebben en blijf je of thuis of – als je ernstig ziek bent – in het ziekenhuis… quarantaine

En isolatie, zo dacht ik, betekend, dat je geen symptomen hebt, dus niet ziek bent. Maar dat er een kans bestaat, dat je besmet bent geraakt. Ook gevaarlijk voor anderen!

Tegenwordig zijn de definities verandert! Of had ik het gewoon fout – dat kan! Gebeurt wel vaker, hoor. Geen nieuws.

De GGD zegt:

Isolatie is een maatregel voor iemand met ziekteverschijnselen. Diegene moet geïsoleerd worden van anderen zodat hij de ziekte niet verder kan verspreiden. Hij verblijft dus in afzondering.”

Quarantaine is [dus] een maatregel voor mensen die contact hebben gehad met een positief geteste persoon, maar (nog) niet ziek zijn.”

DocCheck.com zegt:

“Als Isolierung bezeichnet man die Abtrennung, Extraktion oder Absonderung im weitesten Sinne.

Um eine Übertragung von Krankheitserregern zu verhindern, nutzt man in der klinischen Medizin z.B. Isolierstationen zur räumlichen Trennung

“Die Quarantäne ist eine zeitliche Absonderung von Personen mit bestimmten Infektionskrankheitenoder krankheitsverdächtigen Personen von der übrigen Bevölkerung als Schutzmaßnahme gegen Einschleppung und Verbreitung der betreffenden Infektion.”

Hmm… weet ik het nog niet! Dus voor me zelf heb ik besloten dat ik in isolatie zit! Dat klinkt lekker stout en negatief! Daar hou ik van! Ik bedoel – zo als ik al zei: het is mijn eigen schuld dat ik tien dagen lang thuis opgsloten zit! Geïsoleerd van de rest van de mensheid.

Ik mag nog wel door mijn raam met vrienden en kennisen praten! Wat een dierentuin gevoel! Misschien krijg ik ook een paar pinda’s? Dat zou wel leuk zijn!

Oh! Mijn was is klaar! Spreek jullie later!

15:18 uur

Ik heb mijn was nog steeds niet opgehangen… ach, heb toch alle tijd van de wereld! Zat de afgelopen vijf uur gewoon achter mijn computer – bezig met mijn website. Het wil niet lukken! Misschien ben ik er gewoon te dom voor…

Maar ja, het zal wel goed komen, heb nog tien dagen! Nu zit ik hier – inmiddels met mijn vierde bak koffie en vraag me af wat ik nu ga doen?

Kreeg al berichten van vijf mensen vandaag! Leuk, hoor! Mijn baas, een collega, de moeder van mijn peetzoon, Johan uit Groningen en Anna uit Münster! Nog hebben ze geen redenen om zich zorgen te maken om mij! Humeur is goed, stemming positief!

Nu ik het schrijf bedenk ik: waarom niet mijn humeur, wanhoop en frustratie level elke dag meten en hier weergeven? Ik bedoel, jullie hoefen deze blog niet te lezen! Kan ik hem lekker volgooien met gekke dingen! Dus, komt die:

Op een schaal van 1 (zwart, zwart, zwart) tot 10 (WHOHOOO, het leven is leuk):

Humeur: 9

En van 0 (niks, niënte, nada) tot 10 (oh… oh… oh…):

Wanhoop: 0

Frustratie: 2

Nou, het is koud. Ik ga nog meer kleren aantrekken!

Spreek jullie later!

15:55 uur

Nog vijf minuten wachten! Dan mag ik mijn eerste glas rode wijn drinken! Yaay! Slaat de verveling nu al in?

Morgen krijg ik boodschappen! Natuurlijk bezorgd! Dat wordt een spannende dag! Ik heb ‘s avonds namelijk ook nog zangles – natuurlijk online!

Nog vier minuten… frustratie level begint langzaam te stijgen… mensen die me sterkte wensen… foto’s van het leven buiten mijn roze bubble… ik kijk naar mijn voordeur… hij is dicht…

Op mijn bank zit Anna: een van de characters uit het musical, dat ik met een vriendin aan het schrijven ben. Ze drinkt Wodka… Af een toe kijkt ze naar buiten en verteld me wat de passanten aan het doen zijn…

Een minuut… vier uur!

Proost en spreek jullie later!

18.47 uur

Foto door Olya Kobruseva op Pexels.com

Ik vroeg me af

… waarom kan ik niet op mijn serie concentreren?

… had ik wel eten moeten bestellen of toch maar beter zelf kunnen koken?

… wat doe ik met mijn vuilnis?

… hoevel pinda’s kan en mag ik op een dag eten?

… waarom loopt er een vent in mijn serie met al die autobanden rond?

… komt mijn eten op tijd?

… heb ik voldoende tabak voor vanavond?

… gaat Dennis nog tabak voor mij kopen?

… zal ik Anna (die uit Münster, niet die op mijn bankje) vragen, om samen met mij in isolatie te gaan?

… hoeveel glazen rode wijn heb ik tot nu al gedronken?

… had ik verteld dat ik mijn was inmiddels wel heb opgehangen?

Spreek jullie later!

19:38 uur

Het eten was er op tijd. Maar lekker is anders… waarom zo veel olie? En zout? Vanaf nu toch maar beter zelf koken! Ik heb tijd zat!

Spreek jullie later!

20.29 uur

Ligt het aan de wijn of aan mij? “I sense dark thoughts creeping up on me from the shadows…” (Ms. Cleo)

Als ik een momentje stil sta en nadenk – over mijn huidige situatie… dit is de eerste dag! Ik zit nu 27 uur in isolatie… nog 8 dagen en 21 uur te gaan.

Misschien moet ik gewoon minder denken? Hoe doe ik dat? Was het geen goed idee om hier een dagboek te beginnen? Had ik me gewoon maar in mijn roze bubble terug moeten trekken – blblblb… Ga ik het volhouden? Wat is de alternatiefe?

Humeur: 9

Wanhoop: 1

Frustratie: 3

Spreek jullie later!

23:59 uur

Whoopsie! Bijna te laat om de eerste dag af te sluiten.

Bedankt voor het lezen en tot strakjes.

Liefs,

de geitenwollenzokkenmens

9 thoughts on “Op geitenwollensokken de isolatie in…

  1. geitenwollensokkenmens: Uit pure egoïsme ben ik op bezoek gegaan naar mijn petekind
    (Petekind staat boven egoïsme!!)

    geitenwollensokkenmens :Ik mag nog wel door mijn raam met vrienden en kennissen praten! Wat een dierentuin gevoel! Misschien krijg ik ook een paar pinda’s?
    (Wat zijn de voedertijden, dat is wel leuk om te zien hoe…….. dammm, de dierentuinen zijn ook gesloten.)

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s