Op geitenwollensokken thuis…

Dag 2

Goedenavond,

het is 00:13 uur. Mijn eerste dag van tien dagen isolatie verliep redelijk goed. Ben begonnen met deze blog en mijn website. Dat duurde wel ff.

Verder veel rode wijn gedronken, op berichtjes gereageerd en (niet te veel) nagedacht over het leven.

Hoogtepunt: Mijn buurman, Dennis, kwam ff langs. Met tabak! Whooohooo. Dus heb ik voor morgen ochtend in ieder geval nog wat. Moet Johan wel vragen of hij een pakje voor mij gaat kopen morgen.

Dennis zat dus buiten op mijn bankje en ik binnen op mijn bankje. Praten door het raam is soms wat moeilijk, maar beter dan niks, toch? Vanaf nu ga ik trouwens erop letten, dat ik niet te veel uitroeptekens gebruik! Whoopsie… dat zei Dennis tegen mij, blijkbaar komt het wat “kwaad” over?

Gesprek was leuk. En helemaal volgens de regels.

Ga nu nog ff serie kijken, wijn drinken en dan lekker naar bed.

Humeur: 9

Wanhoop: 1

Frustratie: 1

Spreek jullie later!

03:22 uur

Jep, nog steeds wakker… zat naar paar video’s te kijken en berichten te lezen. En toen kwam ik met een nieuw idee die ik hier op wil zetten:

Leuke weetjes! Weet je…

 • dat ik sinds het verplichte dragen van mondmaskers het openbaar vervoer niet meer mag/kan gebruiken?
 • dat ik geen auto heb? Wel een fiets!
 • dat ik één van de mensen ben die blij is met de 1,5 m regel? Nooit gehouden van mensen op straat die te dicht langs me liepen – of mensen in de supermarkt achter mij bij de kassa waar je denkt: “Gast, volgende keer minder knoflook eten!” of “Ik wil echt niet met je knuffelen!”
 • dat ik dit jaar in totaal 45 dagen in isolatie geweest zal zijn?
 • dat ik zwaar depressief ben?
 • dat mensen met een psychologische ziekte “deze tijd als opluchting ervaren”?
 • dat ik de GGD aangeschreven heb en om hulp gevraagd heb – hulp voor mijn isolatie tijd? En geen reactie kreeg?
 • dat ik het “Guinness Book World of Records” aangeschreven heb voor een “isolatietijd wereld record”? En wél een reactie kreeg?

Ach… nog ff een aflevering van mijn serie kijken en dan maar echt naar bed. Volgens mij ben ik moe.

Humeur: 7

Wanhoop: 0

Frustratie: 6

Voor de mensen die het interessant vinden, hier een paar links:

Spreek jullie later!

Het zijn toch maar tien dagen…

12:39 uur

Ik lag vanochtend op bed en dacht zo bij mezelf: hey, ik zou de isolatie tijd toch kunnen benutten, om een cadeau voor mijn vriendin… oh nee… mag niet…

Ik woon namelijk naast het magazijn van een goede doelen winkel. Vanochtend hoorde ik een mevrouw zeggen: “Wat een mooi lampje.” En ik dacht, ach, ik heb zin om ff bij de winkel te kijken. Misschien vind ik iets leuks?

Toen dacht ik aan de tijd – de warme zonnige dagen – dat ik voor mijn huis op mijn bankje heb gezeten. Dat kwam heel vaak voor, hoor. Zo heb ik de meeste buren uit mijn straat leren kennen.

Vaak zat ik er te genieten van het weer, de koffie, mijn “tiny-tuin” en het leven op zich. En keek de mensen toe bij het inleveren van hun spullen. Banken, stoelen, kleren, kasten, piano’s, boeken, schoenen… noem het maar op. Allemaal voor het goede doel.

En soms waren er van de “stralende” mensen tussen – begrijp je? Er zijn mensen die een sterk zonnevlecht chakra hebben! Deze mensen geven licht aan de wereld en staan verbonden met de energie om hun heen.

Als er nou twee zulke mensen op elkaar treffen – dat is mijn hypothese – kunnen ze het voelen… ik dwaal af… eigenlijk wou ik zeggen dat ik vaak ook spullen gewoon heb gekregen van mensen. Zo maar! Een bankje en een kinderfiets voor mijn peetzoon, Cd’s, boeken, platen, bloemenbakken, gitaren…

Daar moest ik aan denken toen ik vanochtend in bed lag.

Buiten is het nu koud. Maar met een deken zou ik er wel op mijn bankje kunnen zitten. Missschien doe ik dat? Ik heb nog acht dagen en zes uren te gaan. Tijd zat.

In ieder geval heb ik de voordeur open gedaan! Beetje vrisse lucht happen. En mijn boodschappen komen zo.

13:14 uur

Wat is het universum weer grappig vandaag! Mijn boodschappen zijn net gearriveerd! Een super aardige bezorger. Het gesprek was ongeveer als volgt:

GWSM: “Ik moet u waarschuwen, ik zit in isolatie! Ik was stout en ben naar een risicogebied geweest!”

Bezorger: “Dat is goed, ik heb een masker op, maar bedankt voor het informeren, heel veel mensen zeggen niks en hoesten en proesten.”

GWSM: “Oh, ik ben niet ziek. Haha, ik moet gewoon.”

Bezorger: “Hebt u nog iets in te leveren? (Ik schud mijn hoofd) Dat was hem!” (pakt pin machine)

GWSM: “Misschien is het beter, als u hem daar (Ik wijs naar mijn tafeltje buiten) neerlegt? Ik was nog ff mijn handen!”

Bezorger: “Alles goed! Ik heb ontsmettingsmiddel in de auto, hoor!”

GWSM: “Nou, fijn, toch? We houden ons gewoon aan hun regels, toch?”

Bezorger: “Dat doen we inderdaad!”

Ik toets de pincode in, de bezorger staat braaf twee meters van mij vandaan.

GWSM: “Super bedankt, hoor! En een fijne dag nog!”

Bezorger: “U ook en nog een fijne isolatie gewenst!”

Dat was leuk! Bedankt, aardige bezorger! Ook zo een solarplexus mens, denk ik… de energie was goed – ondanks het masker.

Nou, kopje koffie drinken en shagje roken, beetje gedachten op reis laten gaan en boodschappen uitpakken…

Spreek jullie later!

13:26 uur

Whoopsie… bijna vergeten:

Humeur: 9

Wanhoop: 0

Frustratie: 5

Mijn “to do” lijstje voor vandaag:

 • blog naar het Engels vertalen
 • Regina bedanken voor het doorsturen van een heel erg positief berichtje
 • plan bedenken voor toekomstige acties
 • gele ster naaien
 • zangles voorbereiden
 • op bankje zitten met Anna en uit het raam kijken naar mensen
 • minder uitroeptekens gebruiken (!)

Spreek jullie later!

15:26 uur

Volgens mij ben ik inderdaad niet intelligent genoeg – zit nu al uren aan mijn homepage. Ik dacht dat ik hem maar ff vertaal. Het vertalen is geen probleem… het linken en designen is het ding. Wil niet lukken…

En waarom geeft hij de Engelse post op mijn Nederlandse site weer? Hmm….

Spreek jullie later!

16.00 uur

Ok, ik geef het op voor vandaag! Ik begrijp het maken en beheren van een homepage gewoon niet… Misschien dat ik straks nog een poging doe, maar nu ff niet.

Wat staat er nou allemaal op mijn “to do” lijstje voor vandaag?

Zangles! Dat was ik bijna vergeten. Dus ook al is het vier uur, geen wijn op moment… beter… maar ook weer niet.

Oh ja, Regina bedanken en verdere acties bedenken. Gewoon lekker bezig houden en niet nadenken over deze rare situatie…

“Don’t let your pretty pink bubble burst, Luisa! Here, have some Wodka with me!” (Anna)

Spreek jullie later!

16:22 uur

Tranen… de eerste tranen tijdens mijn isolatie…

Ik zit een oproep van iemand te lezen en ik kan niet stoppen met huilen. Mijn roze bubble heeft een grote barst en laat de onwerkelijke realiteit binnen…

De realiteit dat ik bestrafd wordt omdat ik mij niet kan en wil aanpassen. Dat ik een mens ben met behoefdes en gevoelens. Dat ik mijn vrienden en familie wil zien. Naar buiten gaan, naar Duitsland gaan, mijn schipper in Amsterdam zien!

Het kan niet! Het mag niet! Alleen omdat ik anders ben… anders dan de rest…

Een golf van wanhoop komt op me af! Mijn lichaam kan niet stoppen met trillen, de tranen barsten eruit. En ik denk: “Het is mijn eigen schuld! Waarom kan ik niet stilhouden? Waarom ben ik anders? Waarom moet ik altijd in opstand gaan? Waarom kan ik niet gewoon een masker opdoen?”

Het zijn toch maar tien dagen… dat hoor ik van iedereen… tien dagen, lieve meid. En dan mag je weer terug naar de werkelijkheid. Dan zit je niet meer in je gevangenis…

En na die tien dagen? Ben ik dan daadwerkelijk weer vrij? Ik vraag me af wat vrijheid tegenwoordig überhaupt nog is?

Ben ik vrij, om te gaan reizen? Jazeker, als je een auto hebt – want het openbaar vervoer mag je niet gebruiken.

Ben ik vrij, om mijn vrienden te zien? Natuurlijk, als het niet meer dan één is en met een gepaste afstand van anderhalve meter.

Ben ik vrij, om mijn familie te zien? Hangt ervan af wat je onder de term “familie” verstaat… jouw petekind en vriendin, tuurlijk. Als je dan maar weer tien á 14 dagen in Duitsland en tien dagen in Nederland in isolatie gaat… met de rest van jouw familie is dat op zich ook zo…

Ben ik vrij om winkels in te gaan en boodschappen te doen? Kom zeg, wat een rare vraag! Zeker mag dat – todat je een masker op moet… dan kunnen ze je weigeren, je weet wel… huisrecht en zo. En misschien gaan een paar mensen raar op je reageren – maar ja – moet je wel begrijpen! Ze zijn bang!

Humeur: 0

Wanhoop: 10

Frustratie: 10

Net een bericht gestuurd naar mjn zanglerares – hopen dat ik de les op een ander moment kan doen…

17:10 uur

Goed, het gaat weer. Excuses. Pleister op bubble en klaar!

Laten we maar niet vergeten, wat er allemaal positiefs gebeurd is vandaag!

Mijn zangles mag op ander moment ingehaald! Anna-MS (die uit Münster, niet die op mijn bankje) heeft een super lief audio berichtje opgestuurd! Regina heeft me een “message of hope” gegeven. Lily kan mijn blog in het Engels lezen. De boodschappen man was gezellig!

Ik mag over twee weken weer werken! Yaay! Ik heb voldoende wijn voor een paar dagen.

En het belangrijkste is: ik ben een doorbijter! Ik kan alles bereiken als ik het echt wil! Niemand maakt me klein, niemand krijgt me stuk als ik het niet toelaat!

Nou, back to business! Wijn drinken, cigaretten roken en opstandig zijn!

Hoeveel geld zit er eigenlijk nog op mijn rekening? Ik heb leuke video’s die ik met jullie hier zou willen delen… als het lukt laat ik ze jullie morgen zien! Dan heb ik ook een makkerlijkere homepage adres!

Zo veel te doen en nog maar zeven dagen en… moment…

Tien dagen zijn 240 uur.

Ik zit sinds maandag, 18.30 uur in isolatie… nu is het woensdag, 17.24 uur… Dus dan zit ik inmiddels op 24 (ma-di) plus 23 (di-nu)… 47 uren. 240 – 47 = 193 uren! Nou, zeg, dat valt mee!

Humeur: 5 Wanhoop: 2 Frustratie: 5

Spreek jullie later!

18:09 uur

Buiten loopt een vader langs met zijn kinderen:

Vader: “Mooi, zo, hé? Bij het plantsoen, in het donker, met al die lichtjes?”

Anna: “WHAT? YOU THINK THIS IS PRETTY? YOU STUPID MAN! YOU ARE WALKING THERE OUTSIDE! LUISA IS TRAPPED IN THAT STUPID HOUSE AGAIN! I WILL HIT YOU ON THE NOSE!

Luisa: “Oooh, Anna, I love you! Thank you!”

Humeur: 8

Wanhoop: 2

Frustratie: 5

Spreek jullie later!

19:06 uur

Nou moe? Zit ik er zo achter mijn computer hoor ik mijn brievenbus gaan… post?

*plop* *plop*

Pinda’s!

Van Johan! En tabak! Yaaay! Ik ga het misschien toch nog overleven! Dank je wel Johan!

Humeur: 7

Wanhoop: 1

Frustratie: 2

19:35 uur (191 uren te gaan)

Darn! Mijn lievelings buurvrouw! Ik moet stoppen met klagen! Er zijn ergere dingen in het leven…

Ik kan hier niks op zeggen…

Nee…

20:30 uur (190 uren te gaan)

Net een berichtje van Anna-MS ontvangen!

Anna-MS: “Ik moest net van mezelf schrikken. Ik zit Gilmore Girls te kijken, ze gaan naar een concert en er is dus een scene met heel veel mensen voor de ingang van een concertzaal… en ik denk – het kwam er gewoon in mijn hoofd op… zo maar, ik dacht – “ho! Dat zijn wel erg veel mensen! Die staan wel dicht op elkaar!” Niet te geloven, toch?”

GWSM: “I know! Ik heb dat ook altijd als ik naar een serie kijk – iemand geeft iemand anders een hand en ik denk – HUUUH! Of heel veel mensen bij elkaar en ik denk – HUUUH! Echt waar! Ongeloofelijk wat deze tijden met ons gedaan hebben… cool, weer iets voor mijn blog!”

Nu is het tijd voor mijn serie! Had ik verteld hoe die heet? “UnREAL”…

Spreek jullie later!

22:16 uur (188 uren te gaan… ongeveer…)

Is jullie ook iets opgevallen? Er zijn heel veel feiten! Wat ik bedoel? Nou, als je een post op social media of waar dan ook leest – dan komt eerst een vraag of een hypothese. En dan komt het zinnetje: “Dit zijn de feiten!”

Ok, ik geef een voorbeeld – je zou kunnen lezen:

Paraplus? Beschermen ze je echt?

Dit zijn de feiten!

De “pro-paraplu” groep zegt:

 • als je ze open maakt en eronder loopt houden ze de regen tegen! Je wordt niet nat!
 • als je ze niet open maakt maar nog steeds eronder loopt wordt je ook niet nat!
 • wij hebben mensen gevraagd die een paraplu gebruiken als het regent. De meerderheid zegt dat ze er nooit meer zonder gaan omdat ze wel helpen!
 • een studie laat zien dat mensen die zonder paraplu in de regen lopen gemiddeld natter zijn dan mensen die met paraplu lopen!

De tegenpartij zegt:

 • als het niet regent wordt je zonder paraplu gewoon niet nat! Dat laat duidelijk zien, dat paraplus niet tegen nattigheid beschermen!
 • wat de “pro-paraplu”-partij niet meetelt is de “windfaktor”! Een studie laat duidelijk zien dat mensen met paraplu gemiddeld net zo nat worden als mensen zonder paraplu in gebieden met een windsnelheid vanaf 3 bft!
 • een andere studie laat zien, dat mensen vaker een paraplu gebruiken als het regent dan als het niet regent! Ergo zijn paraplus overbodig!

Hmm… ik vindt dat beide partijen wel iets hebben!

Humeur: 9

Wanhoop: 2

Frustratie: 5

Spreek jullie later!

23:48 uur (187 uren te gaan)

Dag twee is bijna afgelopen. Ik ben moe.

Met mijn schipper gebeld. Net zo als Regina zei hij dat hij meteen langs komt als mijn frustratie / wanhoop level te erg steigt…

Nou, eindelijk mijn serie kijken… kwam er toch nog niet van.

Humeur: 8

Wanhoop: 1

Frustratie: 2

Spreek jullie later.

Liefs,

de geitenwollensokkenmens…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s