Koekjes, kerstliedjes en geitenwollensokken…

Beste mensen,

het is zaterdag, 25 december 2021. De twede kerstdag. Zo als ik in mijn vorige blog zei is het bijna zo ver. Morgen gaan we in actie komen. Wie zijn wij? De twee paar geitenwollensokken a.k.a. L-GWSM en R-GWSM. Morgen gaan we op de stoep voor de kerk staan. We gaan kerstliedjes zingen. Iedereen die zin heeft mag een koekje nemen. R-GWSM en ik vinden het nog best wel spannend, hoor. Gaan we opgepakt worden en moeten we de gevangenis in? Mogen we überhaupt kerstliedjes op een willekeurige stoep zingen? En mag je zo maar met een boordje G`s in het openbaar gezien worden?

We zullen het zien en houden jullie hier met onze nieuws op de hoogte.

Zaterdag, 25.12.2021, 17.17 uur:

Good news everyone!

Wij zijn nu 10x beschermt! Ik heb zonet 30 G-koekjes gemaakt. Na het avondeten dan de twede ronde.

Ik vraag me af: is dat voldoende? Of moet er misschien toch nog een derde ronde komen?

Zondag, 26.12.2021, 09:41 uur:

De twede ronde koekjes is helaas wat… knapperig… krijg je als je met je vermoeide kop nog gaat bakken. Nou ja. Moeten we maar met de eerste ronde leven.

Het huis is stil. Iedereen ligt nog te slapen. Buiten is het ijskoud. Heb maar vier lagen kleren aangetrokken voor de zekerheid… Ik merk dat ik steeds zenuwachtiger wordt. Wat gaat er gebeuren vandaag? We zullen het zien. Nu twede kopje koffie gaan drinken en nog een shagje roken. Dan beginnen met het bordje.

13:00 uur

R-GWSM heeft het bordje af. Blauwe letters op groen papier laten onze boodschap zien. De G´s zijn gebakken en zien er vrolijk uit. Nog ff wat liedjes met teksten geprint. De stemmen met liters water geolied. Beter nu nog naar de WC gaan… Toonladders op en neer gezongen. We zijn vrolijk maar ook wat gespannen… Goed dat we twee paar sokken zijn…

Tien lagen kleren aangetrokken, handschoenen op de fingers, geitenwollensokken op onze schouders. Buiten straalt de zon in een lichtblauwe hemel. We hebben zelfs een fotograaf die mee gaat kunnen regelen! Wacht even… moeten we nog Glühwein mee? Maar hoe maken we er een G van… Op naar de kerk.

13:15 uur

Het is koud. Wij staan er klaar voor de massa´s mensen die straks uit de kerk gaan stromen… hopelijk hebben we genoeg koekjes.

13:30

Het is nog steeds koud… goed dat we onze geitenwollensokken hebben!

13:45

Nog steeds geen mensen… geen auto´s op het parkeer terrein… dus ehm… is de dienst opgezegd? Hadden we misschien toch voor vertrek op internet moeten kijken? Geeft niet. Het was een gezellige en geslaagde repetitie. Vrijdag nog een keer…

Liefs,

de geitenwollensokkenmens.

3 thoughts on “Koekjes, kerstliedjes en geitenwollensokken…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s