Goedkope geitenwollensokken

Of: Werkt gewoon… niet dus (een Google recensie)

Budget-All-In


Het staat er echt op hun homepage. Werkt gewoon! Nou… ik vraag me af – wat werkt gewoon? Is er überhaupt iets dat bij Budget werkt? Laten we ff kijken.

Internet – uiteraard werkt het gewoon – af en toe. Als niet weer een modem stuk is. Inmiddels heb ik de derde modem… ligt natuurlijk aan mij. Ik moet ze ook nooit uitzetten of lief tegen hun praten. Gaan ze van schrikken en dood… Hoofdprijs voor glasvezel betaald en het is net zo snel als toen twintig jaar geleden met mijn modem op mijn Amiga. Nostalgie werkt gewoon… glasvezel niet…


Verhuizing – in het begin konden de medewerkers van de hotline me niet in het systeem vinden… ik bedoel… ik ben ook pas sinds een jaar klant bij hun. Dan is het logisch dat zo iets gebeurd, niet? Toen ze me na een weekje wél hebben gevonden lukte de verhuizing – ehm… nou…
Ik hoefde nog maar één maand te wachten! Oh, sorry, ik lieg, het waren maar 28 dagen zonder internet. Dat had Esra van de klantenservice gister berekend. Tijdens de 28 dagen hebben ze natuurlijk altijd gebeld om me op de hoogte te houden – niet via Email contact geprobeerd te maken… dat zou echt dom geweest zijn van hun. Ik bedoel… ze wisten dat ik geen internet had… Ik heb echt niet twee keer per week moeten bellen. Het bellen was ook echt niet duur – 0,36 Euro per minuut…


Klantenservice – hahaha! Dat is een goede. Er is zo een nummer, die vind je op internet. Staat naast dat je de klantenservice kunt bereiken. Op geen moment neemt dan ook uiteraard iemand op. Nadat je meestal vijf minuten (of in mijn geval voor 1,80 Euro) naar een muziekje mocht luisteren. Dan moet je vragen beantwoorden – en dan zijn er eigenlijk twee scenarios:
1) Ze vinden je NIET in het systeem. Op dit moment willen ze het liefst het gesprek beëindigen… maar zetten ze je toch weer in de wachtrij – voordat je kon roepen: maar mijn beltegoed is op!
2) Als ze je WEL in het systeem vinden komen de smoesjes. Waarom ze je geen vergoeding kunnen geven. Dat je terug moet bellen als je internet hebt. Dat ze het dan verrekenen… Zelf bellen kunnen ze niet. Blijkbaar werkt hun telefoon alleen maar als ze gebeld worden.


Heb je dan internet en bel je nog een keer wordt het echt lachen. “Eindelijk de vergoeding”, hoor ik jullie denken? Nou… Ik had 28 dagen geen internet – sorry, de verhuizing duurde 28 dagen. Plus nog twee dagen dat de modem stuk was. Dat zijn 30 dagen, toch? Ik dacht altijd dat dat ongeveer een maand is… Vergoed worden maar slechts 37 Euro… Misschien begrijpen ze niet dat mijn vaste telefoon het ook niet deed? Of doet mijn rekenmachine het niet? Of ligt het aan mijn Duitse agenda… zijn de maanden in Nederland langer?
In ieder geval hoor je van de medewerkers eigenlijk alleen maar dat ze ook niks kunnen doen. Want ehm… ja… waarom eigenlijk niet? Doorverbinden naar iemand die WEL iets zou kunnen doen – dat kunnen ze ook niet. Ten minste mocht Esra mij gister niet doorverbinden naar Sonja die de vergoeding voor mij destijds wilde regelen… Volgens mij klopt hier iets niet…

Klachtenprocedure – Ik moet heel eerlijk zeggen dat mijn eerste klacht (van vijf) daadwerkelijk binnen 24 uur beantwoord werd. Telefonisch! Zonder muziekje! Ik werd echt gebeld! Niet dat het geholpen heeft. Ik moest alsnog toen 20 dagen op internet wachten. Maar dat had de medewerker wel gezegd: er gaat een versnelling in de verhuizing. Dus ik kan echt blij zijn met mijn 28 dagen. Stel zonder versnelling! Waarschijnlijk zou ik dan komend jaar nog steeds zonder internet zitten. En zonder geld omdat ik alsmaar nog het nummer had gebeld… Het is trouwens niet aan te raden om een klacht in te dienen! Dan krijg je namelijk echt geen vergoeding. Dat zei Esra gister ook. Er is een klacht in behandeling… welke van de vier die ze niet beantwoord hebben? Hij wist het niet… En omdat er een klacht in behandeling is kan er nog geen compensatie berekend worden… Logisch, toch?


Tenslotte – denk je er over na om naar Budget over te stappen? Zo lang als je niet gaat verhuizen. Zo lang als je de modem niet uitzet of aanraakt. Zo lang als je geen klacht indient. Zo lang als je geen service verwacht. Zo lang als je geen snel internet nodig hebt maar er wel voor wilt betalen. Dan zou ik zeggen: doen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s