Op een geitenwollensokkendag

Goeden….morgen? Avond?

Good news, everyone! Ik ben er bijna weer! Ik heb nou weer 12 uur aan de musical gewerkt! Eindelijk!

Nu zit ik naar liedjes te luisteren, die ik blijkbaar geschreven heb….

En ik moest lachen! Want: de enige reden, waarom ik al die liedjes eigenlijk opgenomen had was…

Elk goed verhaal moet een clifhanger hebben.

Nee, serieus. De reden waarom ik überhaupt begonnen was om de liedjes op te nemen was omdat ik wilde, dat Lili kon horen wat ik in mijn hoofd kan horen. Is ook niet makkelijk als je geen bladmuziek kunt lezen en geen instrumenten speelt. Of niet zingt of zo. Ze moet naar muziek luisteren om het te begrijpen.

Ik schrijf de muziek voor de musical namelijk als bladmuziek. En vind het duidelijk en makkelijk te zien wat er geschreven staat. Maar ja, geldt dus niet voor iedereen….

Op moment luister ik naar de “Baguette Song”. Dat was de tweede of derde die ik geschreven had. En ik herinner me nog wel de opnamens. Acht stemmen, zeg. Dat was leuk! Maar helaas waren mij de charakters nog niet bekend. Ik wist niet waar ik het mee te maken had.

Nu dat ik hem weer hoor denk ik: Oh! Suzette klinkt als Lavinia als Luisa als Maggie. Dat is jammer. Dus, ik ga hem nog een keer doen. Nog een keer Patrick en Mike, de fundatie, de bas en de bariton. Jango en Suzette als tenor en Alto. Anna en Luisa, het “dreamteam” en Maggie en Lavinia, de mooie sopranos.

En toen het einde van “Harry (Destiny’s love song)”. Die heb ik in augustus in Bremen geschreven en opgenomen. Ik ging naar Anna en Regina en zei: “Oh, oh, oh, ik heb het! Het einde: “for I love you, I love you, I loooove… Harry…” en hun allebei: “NEEEE!”

Dat wou ik ff zeggen.

Spreek jullie later!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s