Domme ramen, oude appels en geitenwollensokken

Beste mensen,

het is zaterdag, 11 december 2021, 22 uur 35.

Ik ben het zat. Computers. Ben er echt klaar mee. Kijk. Ik heb niet zo veel geld om altijd maar de nieuwste en beste dingen te kopen. Ik kan jaren met een computer of mobieltje of tablet of wat dan ook doen. Ik heb er absoluut geen enkele moeite mee om ze plat te maken. Vermoorden! Alles wissen, verwijderen en opnieuw te beginnen.

Vind ik zelfs leuk! Behalve… Ik heb een Mac Mini van… eh… 2004, denk ik. Het besturingsprogramma heb ik op een of ander manier vernieuwd naar “El Kapitan”. Beter kan niet. Dat zei ook een meneer van de Apple Hotline tegen mij. Hij was wat verbaasd dat ik dat met mijn oude appel voor elkaar kreeg…

En dan heb ik een laptop. Bios zegt dat die van 2008 is… maar ik dacht dat die nog ouder was. Geeft niet, hoor. Kan wel. Maar om tussen die twee op en neer en heen en weer te schakelen is nog een ding, hoor.

Mijn Mac Mini wil namelijk niet zo maar CD’s of USB sticks maken die “bootable” zijn… dus… ik kan gewoon geen Windows zo maar op mijn oude laptop laden… Windows 7 had ik nog een CD, leuk, niet? Dacht ik… maaaaaaaar dan herkent Windows mijn externe Cd/DVD writer niet… En ik heb geen driver meer voor dat apparaat. En ik kan hem nergens op internet vinden.

Denken jullie nou: Ach, ik vind hem wel voor jou? Stel je niet aan? Graag hoor! Het is een Samsung DVD/CD Se-208 AB writer. En nee. Ik heb niks aan .exe files! Ik moet gewoon de pure, blanke drivers hebben. Anders doet “winddom” het niet.

Nou… gelukkig heb ik een hele slimme broer. Hij kwam met een nieuw versie van Linux. Ik heb altijd van Ubuntu gehouden en nu zijn ze d’r met Linux Mint. Geweldig! Hier kon ik een bootable USB maken met mijn apple! Vraag ik me af – hoezo kan dat niet met “windoof”? Zelfde manier, zelfde stick, maar met Windoof wil het niet.

Dus, ik Linux Mint geïnstalleerd in de stille hoop, dat ik uiteindelijk toch Windows kan installeren… Waarom ik dat eigenlijk wil? Hey! Het gaat om Sims 2! Het beste spelletje van de wereld!

Jaja, ik heb Sims 4. Maar dat is lang niet zo goed als Sims 2! En om Sims 2 te kunnen spelen moet ik Windows hebben. Of een harde schijf op mijn apple van 50 Gb…

Zou ik ooit zo ver komen om mijn doel te bereiken? Ik weet het niet… ik hou jullie op de hoogte.

Liefs,

de Geitenwollensokkenmens.


Woensdag, 29.12.2021 – het is me gelukt! Ik heb een Windoof7 CD gekregen en die kon ik installeren! Zelfs al mijn drivers doen het. Meteen Sims erop gedaan en VOILA! In die zin: “Badanoe!”

One thought on “Domme ramen, oude appels en geitenwollensokken

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s